Kom tot rust in een vakantiehuisje bij De Vriendschap, ook in de winter!

We zitten volop in de wisselvallige seizoenen! De herfst loopt tegen zijn eind, maar de winter staat al op ons te wachten. Het liefst bevind je je dan onder de warme dekens óf vertrek je ‘eventjes’ naar het buitenland, maar waarom zou je eigenlijk niet ‘eventjes’ in Nederland eropuit kunnen? Wij geven je in deze blog verschillende redenen, waarom je misschien wel even uit je comfortzone zou moet stappen en een winterweekend helemaal niet zo’n gek idee is!

Vakantiehuisje voor een winters weekendje Veluwe

Een weekendje weg in de winterperiode

Het seizoen met de kortere dagen kan soms een sombere uitwerking hebben. Dagen zijn korter, de temperatuur daalt en het verlangen naar warmte en gezelligheid wordt sterker. Gun jezelf de ruimte om even een versnelling terug te schakelen en mee te gaan in het ritme van het winterseizoen en de kortere dagen. In de winter verblijf je heerlijk in onze huisjes Onder De Kastanje en De Berk! Beiden voorzien van een fijne duurzame houtkachel en een knusse inrichting. Huisje De Berk heeft daarnaast ook een kleine suana, waarin je heerlijk opwarmt na een stevige boswandeling.

Waarom zou je eigenlijk niet komen overnachten op de Veluwe in de winter?

Ja, dat is misschien wel een heel goed punt. Waarom niet? Er zijn genoeg redenen om richting De Vriendschap te komen. 

  • Prachtige Natuurlijke Kleuren: De herfst staat bekend om zijn warme kleurenpalet van rood, oranje en geel. Overnachten in een natuurlijk gebied in dit seizoen betekent onder andere: adembenemende landschappen en genieten van de échte natuurlijke schoonheid. Maar ook in de winter is het niet alleen maar grauw en kaal. Dankzij de grote hoeveelheid Douglas sparren (kerstbomen) is het bos ook in de winter nog steeds een heerlijke  groene plek om rond te dwalen!
  • Rust en Ontspanning: Tegenwoordig werken we vrijwel allemaal achter de laptop of het computerscherm, terwijl we óok nog de prikkels van de mobiele telefoon krijgen. Bij De Vriendschap bieden we je knusse vakantiehuisjes in een kleinschalige setting voor alleen volwassenen, een ideale plek om tot rust te komen in deze prikkelgevoelige wereld. Duik eens lekker weg in een goed boek! In onze huisjes liggen ook diverse leuke boeken om even helemaal bij te ontspannen.
  • De insecten zijn verdwenen: In de zomer lekker buiten wandelen, maar constant worden lek geprikt door muggen. Óf je geniet van je lekkere zoete hapje, maar je hierbij wordt gestoord door wespen. In de winter heb je hier geen last van! Dit is een groot voordeel van het koudere seizoen, terwijl je juist wel de vogels die overvliegen én de bosdieren die zich voorbereiden op de winter kunt observeren. 

Activiteiten in de omgeving van De Vriendschap

Naast de verschillende overnachtingsvoordelen die hierboven zijn genoemd, is de omgeving van het verblijf natuurlijk ontzettend interessant. Hieronder vind je een aantal leuke dingen die je kunt ondernemen in de omgeving van je vakantiehuisje: 

  • Eén van de hoofdredenen om naar De Vriendschap te komen, is natuurlijk de prachtige omgeving. Sterker nog, je kan op een stoere manier de veluwe gaan ontdekken. Met tien minuutjes rijden ben je bij ‘Green Valley Electric Fun’. Stap op een elektrische fiets of step en ontdek ook het ruige, maar prachtige terrein van de Veluwe.
  • Of wil je juist even onderdompelen in de lokale cultuur? Jaarlijks wordt er bij de Schaapskooi in Ermelo een traditionele kerst-samenzang gehouden bij de schaapskooi. Zing gerust de longen uit je lijf samen met een grote groep mensen, waarbij ook het koor aanwezig is. Neem je eigen klapstoel mee, en sluit gezellig aan bij deze kerst-samenzang. Deze bijeenkomst vindt plaatst op 23 December van 16:00 – 17:00. Deelname hieraan is volledig gratis
  • Doe Maar, wie is er nou niet mee opgegroeid? Ernst Jansz richtte Doe Maar op, maar besloot later toch voor een solo-carrière te gaan. Op zijn 75e treedt hij ‘nog gewoon’ op én wel in het Theater Stroud in Putten. Dit muzikale kunstwerk zal plaatsvinden op 19 januari 2024. Combineer je verblijf met een gezellig avondje theater!

Mogen we ook jou deze winter verwelkomen in een vakantiehuisje bij De Vriendschap? Je bent van harte welkom!